Kundekommentar

 

   En av våre kunder kom med en litt lengre kommentar, så den har fått sin egen side her. Vi håper den kan inspirere flere hester og ryttere å få fingen/ hoven ut, få hjelp og få det så gøy som de fortjener å ha det.

 

   Takk til ekvipasjen for deres insats og støtte.

 

   Flere kundekommentarer kan du lese her:

 

 

 

 

   "Min fantastiske lille hest, med sin store vilje har endelig fått en partner som kan hjelpe henne videre til et enda bedre hesteliv. Fordi partneren har fått hjelp til å stake ut kursen i en sunn og riktig retning, en retning som gjør godt for både hest og rytter.

 

   Da jeg kjøpte henne var det ikke fordi hun overbeviste meg om at ridefølelsen og veien videre skulle bli lett, men fordi hun hadde en herlig gnist og glede i seg, og fordi hun lyste godhet. Hun var låst i nakken, hadde ingen tillit til hånden min, og var vant til å bli holdt hardt på plass av bittet (sikkert fordi hun da var en meget framover-type). Hun hadde heller ikke kroppen helt på sin side, mye underhals, litt svai rygg og et overbygd kryss. Ja, jeg tok nok på meg en oppgave jeg ikke var rustet for..

 

   Mine rideferdigheter er ikke mye å skryte av, men jeg er over snittet opptatt av hestevelferd og har et stort ønske om å utvikle meg, og å lære mer av dyktige hestefolk som har hesten som pioritet nr 1.

 

   Målet mitt er en avspent og lykkelig hest, en sunn, allsidig og trygg hest, og selvsagt å hele tiden bli en bedre partner for hesten min.

 

   Underveis på denne reisen har det blitt mer og mer klart for meg at å finne slike dyktige hestefolk ikke er en enkel oppgave. En trener som ikke krever mer enn vi er kapabel til, som ikke mener hesten er frekk og ulydig når hun kaster hodet i været eller gasser på når det blir tungt eller når hun ikke forstår, en trener som ikke ser at det er noen grunnstener som mangler før vi kan gå videre. Mang en gang har jeg vurdert ulike trenere, og like mange ganger har jeg forkastet dem fordi jeg har kjent at dette ikke er rett for oss, at det ikke er rettferdig for hesten.

 

   Heldigvis har vi utrolig gode turmuligheter med mye terreng, noe som har gitt oss gode forutsetninger for å bygge en sunnere hestekropp, og fordi jeg kjenner mine egne begrensninger som rytter har jeg heller ikke krevd mer av henne enn det jeg kunne forvente. Noe som også har begrenset oss, og meg. Usikkerheten hadde fått god grobunn i meg, og som det følsomme vesenet hesten er smittet det over på henne. Vi virret rundt som hodeløse høns og ingenting kjentes riktig lenger.

 

   En ting var jeg imidlertid sikker på, salen som fulgte med da jeg kjøpte henne kjentes ikke riktig for noen av oss. Den blokkete meg som rytter med sine stor klosser og dype sete, og når hun prøvde å bruke ryggen var det som om hun plutselig fikk støt og kastet hodet i været.

 

   Så begynte jakten på en dyktig og ikke-merke forpliktet saltilpasser.. Skeptisk til ulike hippe merker, og slike som “alle” bare måtte ha. Jeg ville finne en som hadde litt mer ballast og kunnskap, og letet rundt på nettet etter en som snakket et språk jeg hadde tro på. Dette ledet meg til “saltilpasning.no”.

 

   Det jeg leste på sidene deres vekket interesse, og etter enda mer fundering tok jeg kontakt, fylte ut skjema med spørsmål om mangt og mye, alt som hadde relevans til våre behov og utfordringer.

 

   Dette ble porten inn til en ny start for oss!

 

   Etter en grundig salsjekk, vurdering av hesten, måling og analyse ble det bestilt en ny og tilpasset sal. Hesten bekreftet endringen i løpet av et øyeblikk! En bedre kritiker finnes ikke, og med hennes aksept var det ingen tvil om at dette var et riktig og viktig valg. Med på kjøpet fulgte mye kunnskap og mange gode råd, og under prøveridning og tilpasning fikk vi kjenne på en ridefølelse som gav stor mersmak. Heldigvis for oss var saltilpasser også en dyktig og velskolert trener. Hun så hva vi trengte og tilbød seg å hjelpe oss videre!

 

   Så kom korona.. og det ble begrensinger på hvem som fikk komme til anlegget, og organiserte treninger måtte legges på is.

 

   Heldigvis visste vår nye trener råd også i denne situasjonen, og etter litt skepsis lot jeg meg overbevise om at digital undervisning kunne være et alternativ. Med kun telefon, 4G og trådløse ørepropper har vi funnet en løsning som fungerer utmerket. Vi har klart å holde kontinuiteten i treningen, vi har definitivt kommet mye lengre enn der vi var for noen måneder siden.

 

   Fra å virre rundt, usikker og usystematisk har vi fått en stabil kurs som gagner både hest og rytter.

 

   Det er fasinerende hva som kan fanges opp via en skjerm, og hva som kan formidles på denne måten.

 

   Det mest utfordrende har vært å klare å legge seg selv vekk, å bare være mottaker, følge instruksjoner som en kanskje ikke helt ser i sammenheng eller nytten av der og da. Men hver eneste gang oppleves mestring og rideglede, og brikkene faller på plass når timen er over. Jeg tror aldri jeg har opplevd å få så mye utav noen instruksjon tidligere, og lysten til å lære mer øker for hver gang! Og ikke minst, den viktigste i dette, hesten, sier så klart og tydelig at den er fornøyd med veien vi er inne på.

 

T. W."

 

 



1) Etter Crispin de Passe the Younger, kobberstikk i De Pluvinel, Antoine. L´Instruction  dv Roy en l´Exercice de Monter a Cheval. Frankfurt am Main: Merian, 1628. (Arkiv saltilpasning.no.)