Referanser

 

 

Her kan du lese et utvalg av kommentarer som vi har fått i løpet av årene.

 

   Vi respekterer våre kunders privatsfære, og nevner derfor ikke navn her,

med mindre vedkommede har utrykkelig bedt om det.

 

   Alle sitater stammer fra "ekte, levende kunder",

eller fra fagfolk som har vært i kontakt med oss.

 

   Takk til dere alle som har inspirert og gledet oss på veien.  

 

En ekstra varm hilsen til de utrolige kundene som har insistert på å få betale mer enn avtalt,

som takk for servicen de fikk. Hatten av og takk for at vi fikk møte dere!

 

Live saltilpasning online - hilsen fra fornøyd kunde.
Koselig hilsen og invitasjon fra salkjøper Siv Nilsen, som fikk hjelp med saltilpasning i Nord-Norge - via vår live saltilpasning online-opplegg.

 

   Noen av våre kunder er bare for hyggelige til å være sant - men de finns likevel.

 

   Vi syntes at vi måtte bare dele den sjarmerende av hilsenen ovenfor, med våre besøkende.

   Vi fikk den fra salkjøper Siv Nilsen, fra Alsvåg langt oppe i Nord-Norge. Hun takket for at hun og de fine islendingene hennes endelig kan kose seg sammen uten salproblemer. Takket vår live saltilpasning online, fikk hun hjelp på flekken, uansett mange grader nord, og mange minusgrader.

 

   Hun ble fornøyd med resultatet, og inviterte oss opp til seg selv!

 

   Siv gjorde forresten en super jobb som "saltilpasser-assistent" under live saltilpasning online. Så hvis du trenger sal der i nord, er du lur hvis du kontakter Siv. Hun kan hjelpe deg med å måle hesten riktig, for mest mulig nøyaktig saltilpasning. Se:

 

   https://www.sollundgard.com/

 

   På besøksgården sin i vakre ville omgivelser, har hun ikke bare masse spennende aktivitetstilbud, men hun serverer også god mat, så det lønner seg å stikke innom!

 

https://www.sollundgard.com/
Besøk Siv på https://www.sollundgard.com/!

 

Vi er så lettet og takknemlig for å endelig få proff hjelp med tilpasning! Online møter gjorde det mulig å få det til i et mye raskere tempo og jeg har selv lært mye! Nå gleder jeg og hesten oss til å komme i gang med en god sal for begge.

 

- Oline og Star.

 

- Erfaringene til salkjøperen Jorunn Helene:

Hesten går bra i den nye salen sin, han er rolegare og meir harmonisk under ridning. Hesten har tidlegare bukka og hoppa mykje, spesielt dei første stega i galopp. I tillegg til at han har vert skvetten, eksplosiv og hatt vanskar med å slappa av og sleppa spenningar. Dette har blitt mykje bedre, no er det kun "gledesbukk". Han klarar å bæra seg sjølv mykje bedre, kroppen henge saman og han kan gå på lause tøylar utan å eksplodera for den minste ting.

Som ryttar har eg det veldig bra i salen. Tidlegare har eg hatt mykje smerter i rygg, hofter, bekken og underliv. Noko som førte til at eg måtte gå av hesten etter korte økter. I den nye salen har eg ingen av dei gamle smertene. Eg har fått tilpassa setet og kappene til mine ønsker og gler meg til å ri på ein heilt anna måte enn tidlegare.

Å kjøpe ny sal skreddersydd etter våre behov var absolutt verdt tiden og pengane! Både for meg og hesten. Han møter meg ved porten når me skal ut å ri og viser ingen ubehag ved saling, han stiller seg fint opp. Når eg skal stiga på står han som ein påle ved rampen og ventar til eg er klar utan noko biting eller napping. Alt dette var uhørt med min gamle sal. Da måtte eg leita etter hesten i skogen, dra han med meg til stallen og vokta alle kroppsdeler for tennene hans.

Eg har oppnådd det eg ville med saltilpasningen, eg har fått ein sal som hesten blir glad for å sjå og som eg klarar å fungera i. Me har fått det verktøyet som trengtes for å komma vidare og finna glede med riding på ein god måte for oss begge to.

Har eg fått og får eg den hjelpa eg behøver?
Ja og meir til. Eg har fått hjelp til å finna ein sal samtidig som eg har fått masse ny kunnskap om sal, saling og saltilpassing. Dette gjer meg mykje meir sjølvsikker og sjølvstendig som hesteeigar. For kontakten med saltilpassaren stoppa ikkje i det eg bestille salen. Me har fått grundig oppfølging både med tanke på saling og riding i perioden fra eg bestilte salen og til den nye kom. Samtidig som me også har fått grundig oppfølging etter at salen kom for å sikre at overgangen til ny sal vart god men også for å sikre at eg som ryttar fekk nok kunnskap til å ta vare på salen.

Når eg tok kontakt med saltilpasseren hadde eg som mål å enda opp med ein fungerande sal og det fekk eg.

Saltilpassaren var verkeleg ærleg interessert i meg og min hest. Etter det fysiske besøket så har me hatt fleire over telefon/video og hesten kjenner stemma til saltilpassaren og veit kva det betyr. Under det fysiske besøket brukte saltilpassaren god tid på å få hesten sin tillit. Han hadde mange meiningar om sal, saling og det å ha noko på ryggen. Saltilpassaren var lydhør for alle hans meiningar og behov.

Sjølve saltilpassinga var veldig grundig og lærerik. Både eg og hesten lærte masse. Saltilpassaren brukte god tid på å sjå på hesten sitt eksteriør, bevegelsesmønster, høver og hold. Me snakka om trening, foring, oppstalling og alt som påverkar hesten i det daglege. Me snakka også om meg som ryttar korleis kroppen min er og kva som påverkar den. Når saltilpassaren hadde fått oversikt over totalsituasjonen vår gjekk me vidare til å sjå på kva sal som kunne passa hesten min.

Gjennom heile prosessen kjente eg meg tatt på alvor og ting vart forklart på ein logisk måte slek at eg heile tiden klarte å henga med.

Saltilpassaren vurderte oss heilheitleg på ein grundig måte og gav oss begge to (meg og hesten) eit nullpunkt som me sidan har bygd vidare på.

Saltilpassaren hadde ein god og positiv måte å tilnerma seg hesten min på, ho brukte tid på det som var viktig. Hesten min kan vera ein piraya og eg førebudde saltilpassaren på det. Ho tok seg tid, var tydeleg men snill og rettferdig. Noko som gjorde at hesten fekk tillit til ho. Han merka også fort at ho forstod kva han forsøkte å kommunisere ved saling med den gamle salen og fann tryggheit i måten ho jobba på. Eg vil sei hesten følte seg både sett og hørt. Han var med på heile prosessen med godt mot og toppa øyrer til tross for at han på den tiden ville vera ein heilt anna plass med ein gong det var snakk om saling.

 

- Jorunn Helene.

(Kunden har sagt seg villig til å bli kontaktert, hvis det er noen som er interessert i hennes erfaringer. Hennes kontaktinfo kan fås ved henvendelse til Åsheim Ridning.)

 

 

- "Min fantastiske lille hest, med sin store vilje har endelig fått en partner

som kan hjelpe henne videre til et enda bedre hesteliv.

Fordi partneren har fått hjelp til å stake ut kursen i en sunn og riktig retning,

en retning som gjør godt for både hest og rytter.

[...] den viktigste i dette, hesten,

sier så klart og tydelig at den er fornøyd

med veien vi er inne på.

T. W.

 

- Kunde som fikk både ny sal og instruksjon.

Les hele kommentaren her:

 

 

- "Jeg er så glad, etter salkorrekturen red jeg på en 2 timers tur,

og hadde ikke vondt noe sted lenger!

Måtte bare ringe og fortelle det, takk for hjelpen!"

 

- Kunde Ann-Mari, Bergen,

som ringte etter saltilpasserbesøket.

Hun hadde hatt ubehag i hoftene under ridning,

etter at hesten hadde forandret seg litt og dermed forandret setebalansen.

 

 

- "Hei […],

 

som jeg har sagt, jeg har lært så mye gjennom denne prosessen.

Saker og ting som har pekt ut en retning som jeg vil komme til å prøve å følge i alt!

 

Det har vært meget flott å være vitne til hvor mye tid og innlevelse du har gitt til meg og hesten min, som dine kunder. Det er helt uvanlig og kvalitetsmessig gjennomført.

 

[…]

 

Jeg gleder meg til neste anledning

vi skal snakke sammen om hester, dressur og sadler!!!

 

Beste hilsen, Veronica."

(E-mail fra salkjøper Veronica Hellestveit, 5637 Ølve.)

 

 

- "Jeg har nå brukt saltilpasning.no i over et år. Bestilt to saler som er nydelige og sitter som støpt. Hver gang jeg har trengt hjelp har saltilpasseren kommet til stallen vår og tilpasset, kommet med råd og hjelp. Hun tar seg svært god tid og er nøye og pålitelig.

Vi er kjempefornøyd og har fått en helt ny hest etter at vi fikk saler levert av saltilpasning.no.

- Hilsen Hege Nygaard og Fiesta."

(E-mail fra salkjøper.)

 

 

- "Tusen takk for all hjelp med salen, tok en liten ridetur i dag og den er bare helt fantastisk."

- E-mail fra salkjøper Kari Cecilie Selstø Egeland med "Shan", Skogsvåg.

 

 

- "Tusen takk for noen fantastiske dager hos dere, jeg har som alltid lært utrolig mye som nå skal fordøyes. Jeg får alltid ekstra motivasjon og ikke minst en enda større glede til å fortsette å jobbe med Shan etter deres fantastiske veiledning og hjelp.

Det er en sann fryd å se Shan så fin og glad og alt grunnet deres kompetanse. Jeg hadde unnet alle hester og hesteeiere å oppleve det samme [...]
Ingen tvil om at det er en glad hest vi ser.

 

Igjen tusen takk - jeg gleder meg allerede til neste gang. "

 

- «[…] [Hesten] har lagt godt på seg og bygget litt nye muskler - det er veldig kjekt! […] Salen går det forresten også veldig bra med! […] jeg tror nok både meg og Shan har mye mer glede av hverandre nå. Synes også han virker mer lykkelig enn tidligere - han har uten tvil fått mer personlighet.»

 

- E-mailer fra salkjøper Kari Cecilie Selstø Egeland med "Shan", Skogsvåg,

som hadde bestemt seg for å også få litt hjelp med trening av hesten.

 
 

- "Er så glad att Curry fick føle på att ha sadel som passade så gott. Jag og min hest fick en sadel som passade fantastiskt fint og att vi kunde fortsetta utvecklas med."

- E-mail fra salkjøper Kristina Strandmark med "Curry", Os.

 

 

- "I dag prøvde jeg salen for første gang på trening [...], bare en ting å si: Super fornøyd!"

- Saltilpasningskunde og salkjøper.

 

 

- "Vi er heldige som har en slik kunnskapsrik og dedikert saltilpasser/ -maker i "nabolaget"."

- Saltilpasningskunde og salkjøper.

 

 

- "Hei tusen takk for i går, det var helt fantastisk!"

- SMS fra saltilpasningskunde og salkjøper,

etter å ha opplevd for første gang

hvordan hesten kunne utfolde seg i en passende sal.

 

 

 - "Jeg måtte bare ringe og fortelle hvor imponert jeg ble. Denne hesten var tidligere farlig og skulle angripe meg når jeg skulle behandle den. Den hadde også diverse fysiske problemer, var skjev osv. Nå var den så rolig og blid, jeg kunne undersøke den uten problemer, og når jeg skulle reise, stakk den hodet inn i bilvinduet og skulle kose litt mer med meg. Den var også blitt rund og fin og bra muskelsatt. Kunne ikke tro at det var samme hest."

- Veterinær, etter besøk hos en hest som vi hadde trent og salt.

 

 

- "Tusen takk for i går! Skikkelig motivasjonsboost at vi fikk gjort og lært noe nytt og at det gikk så bra. I dag på tur har hesten bare strukket hals og hodet godt ned, vært veldig avslappet og fin og gått gjennom alle vanndammer på lange tøyler [...]!"

- Eier av eks-travhest etter ridetime.

 

 

- "[...] jeg vil kjøpe sal hos dere [...] så god hjelp og jeg føler meg trygg."

- Hesteier etter saltilpasserbesøk.

 

 

- «Bare en sal?

 

   Så var det vår tur, vi fikk mistanke om at salen muligens ikke passet lenger til hesten vår. Vi har sett mange i stallen som har problemer med å finne passende sal, og vi gruet oss til å sette igang med denne prosessen. Ikke har vi særlig kunnskap om det heller. Vi likte den gamle salen vår veldig godt, en Ideal, og vi håpte på at det kanskje kunne gjøres noen enkle justeringer med den.

 

Vi kontaktet saltilpasning.no for å gi oss en statusvurdering av salen vår.

 

   Etter en grundig vurdering og forklaring fikk vi vite at den ikke passet. Den kunne justeres, men resultatet ville ikke bli optimalt. Vi gikk i tenkeboksen, og bestemte oss for å kjøpe ny sal. Vår gamle sal passet såpass dårlig at vi ble anmodet om å ikke legge den på hesten igjen, men han måtte jo holdes igang. Løsningen ble en tid med barbak ridning på treningene. Det var nyttig, etterhvert ble vi ganske god på å ha balanse uten sal, og kjente utrolig godt hvor fritt hesten beveget seg, ingen sal - ingen hindring!

 

   Vi prøvde mange saler. Tok de på, og så av for å kjenne forskjellen. Vi tenkte at målet var å få en sal som kjennes tilnærmet så fritt som når vi rir barbak. Vi kjente godt hemmingen de diverse salene gjorde, selv om det så greit nok ut når de ble lagt på. Vi måtte erkjenne at å finne ny sal krever mye kunnskap og innsikt, vi måtte ha hjelp, og vi tok på ny kontakt med saltilpasning.no.

 

   Saltilpasseren kom, informerte, målte, kjente, så, ikke bare på stallgangen, men også under ridning og i de forskjellige øvelsene, for å se hvordan akkurat vår hest beveget seg. Ut ifra en mengde data, kom hun med salen spesialtilpasset. Vi prøvde den, og hun fortsatte å justere stoppingen på stedet. Salen fungerte utmerket fra første stund. Etter 6 uker kom saltilpasseren tilbake for oppfølging og etterjusterte stoppen i salen.

 

   Saltilpasseren brukte mye tid på å kartlegge hesten, salen og på å forklare alt til oss, dette gjorde at prosessen med å anskaffe seg ny sal ikke ble så krevende og slitsomt som vi hadde forespeilet oss. Vi sitter nå med følelsen av at vi har verdens beste sal, og hesten beveger seg bedre og friere enn noensinne! Vi er kjempefornøyd med saltilpasning.no og vil varmt anbefale dem som saltilpasser."

 

Hilsen Mette og Juni Trolie og "Fyrsten", Bergen.

 

 

- "[...] takk for en hyggelig handel! Saltilpasseren var virkelig fantastisk, og jeg fikk mange gode råd med på veien."

- Kjøper av en brukt sal.

 

 

   - "Siden jeg ble kjent med hesten min, har det alltid vært vanskelig å finne sal som passet til henne, og hun viste alltid uvilje når jeg skulle sale henne. [...]

 

   Saltilpasning.no jobber med nøyaktighet og flid. Hestens beste er deres rettesnor [...] De tar aldri snarveier og virker oppdatert når det gjelder utviklingen innen salmakerfaget. [...]

 

   Jeg kjøpte hestens første spesialtilpassete sal gjennom saltilpasning.no. Salen [...] ble bestilt etter mål, og saltilpasseren og jeg ble enig om spesielle detaljer både knyttet til funksjon og utseende. Selv for et utrent øye som mitt, er det åpenbart at salen passer, og at den er av svært høy kvalitet. At den også ser fin ut med farger og detaljer som passer til hesten min, er jo heller ingen ulempe. Første gang jeg red med den nye salen var som «en smak av fløyel». Ikke bare var salen myk og fin å sitte i, men hesten var også utrolig myk og fin i bevegelsene sine, som om hun ville understreke at hun likte salen. 

 

   Siden jeg fikk salen har saltilpasseren fulgt opp med små justeringer i stoppen slik at den hele tiden har ligget som den skal etter hvert som den har«satt seg». [...] Saltilpasseren har vist meg hvordan jeg selv kan kontrollere om salen fortsatt passer, og hvordan jeg skal ta vare på min nye sal slik at den bare blir finere og bedre med alderen.

 

   Hesten min er i dag alltid blid og fornøyd når vi skal ri, og hun viser ingen form for uvilje når jeg saler henne. Ryggen hennes er myk, sterk og godt muskelsatt, og hun har god utvikling både ride- og helsemessig. 

 

   Jeg kan på det varmeste anbefale saltilpasning.no. Og for min egen del er det helt uaktuelt å bytte saltilpasser, så lenge de kan og vil stille opp for meg og min hest!"

 

- Inger & "Blondie", Eidsvoll.

 

  

- «Jeg foretrekker den «Klassiske» undervisningen fordi den […] er basert på at både hesten og rytteren trives. Dette fører til at de to blir mer harmonisk, som videre resulterer i FRAMGANG!»

- Rideelev på lærehester, tidligere hesteeier.

 

 

- «Takk for at dere tar dere godt av hesten når vi ikke har mulighet.»

- Oppstallør.

 

 

- «[Hesten min] har blitt en trygg og veloppdragen hest [...] Rideopplevelsen blir en helt annen når du føler deg trygg. […] Hesten er lydig, smidig og kan ris med «usynlige» hjelpere. Min datter på 8 år kan stanse [hesten] kun ved bruk av pust og sete.»

- Hesteeier.

 

 

- «Alle hestene her virker fornøyde, avslappete og lette å håndtere.»

- Veterinær.

 

- «Takk for at du er til.»

 

- Fra et takkekort

som en hesteeier skrev til treneren vår,

etter at treneren hadde jobbet vedkommedes hest,

en kaldblodshingst, eks-veddeløpshest,

som ble vurdert avlivet pga problematisk atferd.

På tidspunktet når takkekortet ble skrevet,

var hingsten blitt en populær og trygg læremester

som underviste både erfarne og nygebynnere

med stor iver og omsorg. 

 

 

- «[Hesten] er fornøyd [igjen] og salen holder seg fint uten å skli, og hun har mye bedre plass og beveger seg friere.»

- Saltilpasningskunde og salkjøper,

etter en justering av salen

p.g.a. at hesten hadde forandret seg.

 

 

- «Det jeg liker best med den Klassiske metoden er at den er veldig hestevennlig. Jeg føler også at jeg har fått mer kontroll over hesten på en positiv måte. Tidligere [gikk ting] ofte galt og det ble mange «knall og fall».»

- Rideelev på lærehester.

 

 

- «Etter hvert som årene med hest gikk, følte jeg at «noe manglet». Da dere dukket opp, oppdaget jeg raskt at deres kunnskap og undervisning ikke bare kom til å fylle disse hullene, men også gi meg [et] helt nytt syn på hest og ridning.»

- Rideelev på lærehester.

 

 

- «Dette er det eneste stedet hvor jeg hadde prøvd å rehabilitere høvene til denne hesten, fordi her har den forholdene og oppfølgingen den trenger for å lykkes.»

- Barfottrimmer.

 

 

- "I 2008 var jeg en 13 år gammel uerfaren jente som kjøpte en gal ekstraver. Hun hadde mye bagasje med seg, smerter og sinne, i tillegg til dårlig erfaring med saler.

 

   Salen jeg fikk med henne var hard som en murstein. Uerfarenheten min ble spesielt vanskelig i jungelen av saler. Det var få som ville hjelpe oss (både ridelærere og saltilpassere), og jeg opplevde blant annet da jeg var 14 - 15 år å bli ledd av av en saltilpasser fordi jeg bare hadde en traver som ikke var verdt en dyr sal. Etter alt jeg har lært i dag er jeg evig glad for at jeg ikke brukte 30 000,- på en sal som uansett ikke ville ha fungert [...] (Nå har jeg en sal fra saltilpasning.no til litt over halvparten, som fungerer og har gjort det hele tiden, uten at jeg har måttet stresse med noe som helst.)

 

   Jeg vet ikke hvor mange tusen kroner jeg hadde brukt før, på å kjøpe saler av saltilpassere som mente disse passet. Fellestrekk for alle: De passet ikke lengre etter en ukes tid, salen ble ubrukelig og hesten var veldig sur. Ingen fortalte meg om den nødvendige oppfølgingen en sal trenger. Hesten endret heller aldri den negative påsalingsadferden før hun faktisk fikk en korrekt sal av saltilpasning.no, med jevn oppfølging. Så i mellomtiden ga vi opp salkjøp og jeg mistet motivasjonen til hest etterhvert, og da spesielt ridning. Vurderte også å gi hesten fra meg en stund.

 

   I rundt to år ble hesten nesten bare kjørt, frem til 2014 da jeg kjøpte en bomløs sal, selv om jeg hele tiden lengtet etter en engelsk dressursal. Sommeren 2016 gikk denne drømmen i oppfyllelse, da vi kjøpte en målbygget Idealsal med korrekt utforming hos saltilpasning.no – til og med i farger som er tilpasset hesten - som også er en drøm å ri i. Vi har også fått hjelp til adferdskorrektur, ridning, og muskelbygging hos saltilpasning.no. Hest og rytter har aldri vært lykkeligere før - hesten er rund og fin, blid og glad under all håndtering og påsaling nå, og motivert ved ridning. Nå får vi også dyrlege igjen hvis nødvendig (før kunne det være et problem siden hesten skremte vekk dyrlegen).

 

   Dette er en saltilpasser som virkelig kan og forstår hester og arbeidet sitt. De er ikke ute etter å få solgt mest mulig saler slik jeg har opplevd av andre, men legger alltid sjelen i arbeidet for å få fornøyde kunder. Det jeg har lært er at oppfølging av saler er vel så viktig som den første tilpasningen av salen. Hesten forandrer seg, og salen må formes med hesten av en flink utdannet saltilpasser. Og det legger saltilpasning.no mye vekt på. Dette blir det dessverre ellers lagt alt for lite vekt på. Men her er det hestens ve og vel som gjelder slik at hest og rytter er fornøyd. Dersom hesten din er problematisk pga. smerter fra sal (eller andre årsaker), så skremmer ikke dette vekk denne saltilpasseren, sånn som jeg har opplevd at det gjør med mange andre. Her vil du få hjelp til å bli kvitt adferdsproblemer, mangel på muskler, og rideproblemer osv. For oss har dette åpnet en helt ny verden hvor hest og ridning er gøy igjen.

 

   Dersom du ønsker at hesten skal kunne yte maskimalt og være lykkelig med deg og salen, anbefaler jeg saltilpasning.no på det sterkeste. Ingen over, ingen ved siden av!"

 

- Christine Hafner & "Lady Loco", Bergen.

 

 

- «Etter mange år trenger jeg fortsatt bare gi kommandoet, og hesten traver så det suser.»

- Rideelev, eier av av en islandshest som blandet gangarter,

og som rytteren ikke fikk til å trave –

noe som han hadde fått beskjed om var

fordi det var noe galt med hesten…

 

 

- «[…] jeg skulle gjerne ha lært dette fra begynnelsen da jeg startet med hest.

Da hadde jeg helt sikkert vært en langt bedre rytter – og et bedre hestemenneske […]»

 

- Hesteeier, tidligere yrkesrytter.

 

 

- «[Instruktøren] kan alltid forklare hvorfor hun gjør bestemte øvelser, på en logisk og forståelig måte. Jeg har allerede fått en hest som respekterer og lytter mer til meg, som takler nye situasjoner på en bedre måte og som reagerer hurtigere på hjelpere.»

 

- Hesteeier, etter å ha begynt hos oss om vinteren, uten ridehus.

 

 

- «Å jobbe med hest etter de Klassiske prinsipper, gjør deg ikke bare til en bedre rytter – du kan faktisk risikere å bli et bedre menneske!»

- Hesteeier.

 

 

- «[…] jeg «visste» at noe var gale med hesten min, men ingen kunne forklare hva!?! Jeg hadde prøvd alt fra veterinærer til kurs etc. Bare ved å se på hesten kunne instruktøren fortelle meg hva som var «gale».

   Jeg har fått en lydig og velutviklet hest […] roligere og mer avslappet […] trivs og spiser godt [og drikker] før ville hun ikke hverken spise eller drikke dersom situasjonen var litt stressende.»

- Hesteeier.

 

 

- «[…] denne undervisningen gir deg forståelse for hvordan hesten tenker og reagerer, og hvordan du skal håndtere/ behandle hesten for å oppnå de resultatene du vil på en human og hestevennlig måte.»

- Hesteeier.

 

- «Oppstallørene deres lever et luksusliv.»

- Hovslager.

 

 

- «Jeg er meget fornøyd med de resultater jeg har oppnådd… Jeg vil påstå at jeg […] har erhvervet en mye bedre rytterfølelse enn tidligere – noe som gjenspeiler seg i hestens gang og dens utførelse av øvelser. Jeg føler at jeg […] har fått en bedre forståelse og respekt for hesten.»

- Rideelev på lærehester, tidligere hesteeier.

 

 

- «Er i lykkerus, [hesten min] har tatt sine første galoppsteg under rytter. :-) Gikk knirkefritt ingen bukking eller noe fort trav.»

 

- Rideelev, eier av ung eks-travhest, som hadde vært redd for å ri den.

 

 

- «Kan jeg få lov til å betale litt mer? Får dårlig samvittighet. Dere burde ta helt andre priser med tanken på hva dere leverer.»

- Rideelev på lærehester.

 

 

- «Klassisk Ridning er utmerket for personer med [helseplager]. Man lærer å bruke kroppen korrekt. Før jeg fikk hjelp av dere hadde jeg undervisning av andre instruktører, men måtte avbryte da det ble for røft for kroppen min. […] all undervisning foregår under alltid sikre rammer.»

- Rideelev og hesteeier.

 

 
   - "[…] hadde problemer med å få han til å konsentrere seg ordentlig under bakketreningen - også dette føler jeg begynner å komme seg – i går red vi en hel time i hallen mens det raste fra taket, og han gjorde ikke annet enn å kveppe (for en uke siden falt jeg av to ganger under samme økt pga rasing fra taket)».

 

- Hesteeier, etter rideundervisning i forbindelse med saltilpasning.

 

 

- «Jeg har lært utrolig mye på de månedene jeg hadde gleden av å få undervisning […] Etter mange års undervisning […] kom jeg for første gang i kontakt med en instruktør som la undervisningen opp etter hestens behov […] og på dens premisser. Dette var både nytt og fascinerende – ikke minst fordi jeg så hvilke resultater det ga både for hest og rytter.»

- Rideelev på lærehest, tidligere hesteeier.

 

 

- «Håper dere utdanner flere lærlinger her.»

- Sensor, etter en fagprøve i hestefaget.

 

 

- «Hesten er ikke sur lenger og snur seg ikke lenger vekk når jeg går inn i boksen. Den er også blitt ivrig igjen på tur. Han har bygget seg opp så mye at sist spurte hovslageren min hva jeg hadde gjort med han.»

- Saltilpasningskunde, eier av en gammel hest,

som egentlig hadde vært klar til å pensjonere hesten.

 

 

- «Dere har ødelagt meg – det «vanlige» er jo bare ikke godt nok lenger.»

 

- Eks-lærlingens begrunnelse

hvorfor de måtte få lov til å fortsette som rideelev –

på den motsatt kanten av landet…

 

 

- «[…] jeg synes jeg lærer utrolig mye [...] Jeg er rett og slett ganske opprømt innimellom at jeg endelig lærer noe om hest.»

- Hesteeier,

etter mange år med å prøve ut forskjellig undervisning.

 

 

   - «Er deres tålmodighet blitt et ordspråk enda?»

- Hesteeier,

etter at eks-travhesten gikk fredelig inn i hengeren,

etter at den først skulle sprelle, steile og rive seg løs.

 

 

   - «Var utrolig kjekt! Viste litt av hva vi hadde jobbet med nå i det siste til min helgetrener, og hun var imponert over hvor langt vi hadde kommet, og hvor bra [hesten] så ut nå kun etter kun to uker med […] din ridemåte. [Hesten] begynner å få en mer naturlig form og søker mer naturlig ned og fram av seg selv uten at jeg trenger å hjelpe eller vise han vei.»

   - Hesteeier etter rideundervisning i forbindelse med saltilpasning.

 

 

- «Dere burde gjøre mer reklame for dere selv.»

- Hesteeier,

etter at vedkommede skjønte hvor enkelt det var

å få en fungerende sal.

 

 

- "Hei! Jeg ville sende en mail og høre hvordan det går med deg og hestene, etter flytting og rydding dukket det opp papirer og greier som får meg til å tenke tilbake på den fine arbeidstiden min hos deg, og alt jeg fikk lære."

- Tidligere lærling i hestefaget.

 

 

- "Nå humrer hesten hver gang hun ser meg, og venter på at vi skal gjøre noe sammen."

 

- Hesteeier,

som hadde hatt problemer med en sur og stresset hest

i mange år før vi jobbet med den.

 

 

- "Nå kommer han mot meg i luftegården så snart han ser meg,

og er den første i rekka når vi rir på tur, istedenfor å henge etter."

- Hesteeier,

etter at vi hadde jobbet med en hest som ikke trivdes og ikke bydde seg fram.

 

 

- "Her har det jo skjedd noe bra med hele overlinjen til hesten!"

 

- Veterinær som undersøkte en hest som vi hadde jobbet,

fordi den hadde fått så sterke ryggproblemer

pga feil sal og feil bevegelsesmønster,

at eieren hadde blitt oppfordret av veterinær

til å gjøre noe med ryggen.

 1) Etter Crispin de Passe the Younger, kobberstikk i De Pluvinel, Antoine. L´Instruction  dv Roy en l´Exercice de Monter a Cheval. Frankfurt am Main: Merian, 1628. (Arkiv saltilpasning.no.)